Tərkibi:Çörək 1 dilim
Xıyar 1 ədəd (iri)
Pomidor 1 ədəd (orta)
Qırmızı soğan 1/2 ədəd
Zeytun yağı
Üzüm sirkəsi 1 x.q
Duz və istiot 1/2 ç.q
Yaşıl reyhan yarpağı 25 ədəd
Parmezan 50 q (Digər bərk növ pendirlə əvəz etmək olar)
Hazırlanması:1. Sobanı 135 C isidin. Çörək dilimini 1,5x1,5 ölçüdə kiçik kublara bölün və üzərinə azca zeytun yağı gəzdirin. 20-25 dəq. Ərzində sobada qurudun. Çalışın çörək qızarmasın, qurusun. Sobadan çıxarın və soyudun.
2. Xıyarı yarımhalqa, pomidorları uzunsov dilimlərlə, qırmızı soğanı isə nazik halqa formasında doğrayın. İri qabda tərəvəzləri və çörəkləri qarışdırın.
3. Kiçik qabda sirkə, zeytun yağı, duz və istiotu qarışdırın və salatın üzərinə qəzdirin. Sonda xırda doğranmış göy reyhan və nazik parmezan dilimlərini əlavə edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: nazik, qarışdırın, üzərinə, zeytun, Çörək, reyhan, qabda, dilimlərini, dilimlərlə, parmezan, qırmızı, soğanı, uzunsov, pomidorları, soyudun, çıxarın, əlavə, Xıyarı, yarımhalqa, doğranmış