• Klassik qaymaqlı dondurma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14454

Tarix : 18.10.2014, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Dondurmalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
4 yumurtanın sarısı
150 q şəkər tozu
200 ml qaymaq
0,5 l süd

Hazırlanması:
Yumurtanın ağını sarısından ayırın (ağı lazımınız olmayacaq). Yumurta sarısını şəkər tozu ilə ağarıncayadək çalın, süd əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Qaymağı ayrıca qatı köpük alınanadək çalıb yumurta sarısı ilə olan kütləylə qarışdırın.
Əgər kənd toyuqlarının yumurtasından istifadə etmisinizsə, dondurmaya vanil vurun.
Amma bu, hələ işin hamısı deyil. Hazır kütləni poladdan olan qaba tökün. Dondurucuya qoyun. Hər 40 dəqiqə-1 saatdan bir çıxarıb mikserlə çalın. Bu proseduru azı 3 dəfə təkrar etmək lazımdır. Belə dondurmanın hazırlanmasına təxminən 3-4 saat vaxtınız gedəcək.

Nuş olsun!

Etiketlər: qarışdırın, şəkər, sarısı, çalın, tökün, Dondurucuya, dəqiqə, poladdan, qoyun, Hazır, vurun, vanil, hamısı, deyil, saatdan, kütləni, çıxarıb, təxminən, hazırlanmasına, vaxtınız
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN