• Kökəlmək istəyirəm deyirsinizsə

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 173

Tarix : 12-08-2017, 11:00

Bölmə : Kökəlmə sirləri


- Yeməklər bişirilərkən qidan dəyəri artırılmalıdır.

- Çox şirniyyat qəbulu ana yeməklərin qəbulunun azalmasına və iştahın kəsilməsinə səbəbdir.

- Şirniyyatların iştahı azaltmayacaq məqbul miqdarda qəbul edilməlidir.

- Yeməklərdə bəzi paylarda salat yerinə dənəli meyvə kompotları istifadə edilməlidir.

- Yeməkləri bişirərkən hipertəzyiqi olmayan insanlar rahatlıqla istifadə edə bilərlər.

- Ədviyyatlar və bəzi souslar souslu yeməklər iştah açar.

- Su qəbulu belə yeməkdən 45 dəqiqə sonraya buraxılmalıdır.

- Yeməklə birlikdə içilən içkilər sürətli doyuma səbəb olar.

- Xüsusilə fındıq, badam, qoz, tost, süd, keks, təzə və quru meyvələr, ayran kimi qidalar alınmalıdır.

- Ara paylarda kalori dəyəri və zülal dəyəri yüksək qidalar seçilməlidir.

- Nizamlı qidalanma və keyfiyyətli qidalanma olmazsa kilo alışı reallaşmaz.

- Kilo almaq istəyənlər qətiliklə pay atlamamalıdır.

- "Günün ən əhəmiyyətli payı olan səhər yeməyi şübhəsiz yeyilməlidir və erkən saatda yeyilməsi kilo alışında çox əhəmiyyətlidir.

- Şorbalara qıyma, buğda, düyü, kartof isifadə edilə bilər."
Etiketlər: dəyəri, edilməlidir, qidalar, qidalanma, paylarda, qəbulu, istifadə, Nizamlı, seçilməlidir, reallaşmaz, keyfiyyətli, olmazsa, alışı, yüksək, kalori, fındıq, Xüsusilə, səbəb, doyuma, badamdan
BİZİ İZLƏYİN