• Ağ pendirin keyfiyyəti necə aydın olar?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 886

Tarix : 6-09-2018, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


İldə adam başına 5 kq pendir istehlak edilir və təəssüf ki, bu nisbət dünya ortalamasının olduqca altındadı. Dünyaya baxdığımız zaman isə, ildə adam başına düşən pendir istehlakı ABŞda 17 kiloqram, Yunanıstanda isə 25 kiloqram olaraq gözə dəyir.

Pendirin dayanıqlılığı və keyfiyyəti pendirin növünə görə dəyişə bilər. Yörsan Qida Mühəndislərin Su zanbağı Hakarayan keyfiyyətli və sağlam bir ağ pendirin hansı xüsusiyyətləri daşıması lazım olduğunu bu şəkildə açıqlayır:

Özünə xas rəng və görünüşcə olmalı, gözlə görülə bilər kifli olmamalı, pendirlər qəlib halında düzbucaqlı və ya kvadrat prizma və ya silindirik ola bilər.

Üzərində pas, kif olmamalıdır.

Özünə xas dad və qoxuda olmalı, xarici dad və qoxu ehtiva etməməlidir.

Xarici maddə tapılmamalıdır.

Mədəni ağ pendir, klassik pendirə görə daha yumşaq quruluşda olan, fiziki olaraq parçalanmağa daha uyğun, içərisində çox hava boşluğu tapılmayan, rəngi tam ağa daha yaxın pendirlərdir.

Klassik ağ pendir, mədəni ağ pendirə görə daha sərt quruluşda olan , rəngi ağdan sarı təhər ağa qədər dəyişik tonlarda ola bilən, içərisində iri bir neçə hava boşluğu tapıla bilən, asanca parçalanmayan pendirlərdir.

Pendirin qabın vakumunun pozulmamış olmasına, hava götürməmiş olmasına diqqət yetirmək lazımdır. Pendirin havayla təmas etməsi, mühit havasından pendirə kontaminasyon səbəbi ilə səthində kif törəməsinə səbəb olmaqdadır. Pendir qablarında etiket idarəsni də edilməli və son istehlak tarixi keçməmiş məhsullar götürməyə diqqət yetirilməlidir.
Etiketlər: pendir, bilər, Pendirin, pendirə, Özünə, bilən, pendirin, olmalı, olmasına, rəngi, başına, quruluşda, içərisində, boşluğu, olaraq, pendirlərdir, diqqət, istehlak, kiloqram, ağdan
BİZİ İZLƏYİN