• Vitamin K - digər vitaminlərlə müqayisədə adını çox eşitmədiyimiz

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 383

Tarix : 9-10-2016, 11:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Vitamin K - digər vitaminlərlə müqayisədə adını çox eşitmədiyimiz bu vitamin qanın laxtalanmasında böyük rol oynayır. K vitaminin azlığı qanın laxtalanma müddətinin uzanmasına səbəb olmaqla bərabər, həm də burun, diş əti qanamasına, kiçik yaraların belə gec qabıq bağlamasına gətirib çıxarır. Amma tərəvəzlərin çoxu K vitamini ilə zəngin olduğu üçün bu vitaminin əskikliyinə az hallarda rast gəlinir. Nanə, ispanaq, brokoli, qara kələm, təzə soğan, kəklikotu, adaçayı kimi bitkilərdə K vitamini boldur.
Etiketlər: qanın, vitamini, vitaminin, zəngin, əskikliyinə, olduğu, tərəvəzlərin, qabıq, bağlamasına, gətirib, çıxarır, hallarda, gəlinir, adaçayı, bitkilərdə, boldur, kəklikotu, soğan, ispanaq, brokoli
BİZİ İZLƏYİN