• Yumurta haqqında bilmədiklərimiz

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 945

Tarix : 24-12-2016, 10:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Ana südündən sonra ən yararlı qida mənbəyi olaraq dəyərləndirilir. Tərkibi zülal ilə zəngindir, hansı ki uşaqların əsas qida mənbəyidir və hamilə qadınlar üçün ən fayladı qidadır. Çiy yumurta yemək sağlamlığa zərərli deyil, amma həzm problemi və vitamin-mineral əksikliyinə yol açacağından zərərli ola bilər.

Qəhvə rəng yumurtalarla ağ rəng yumurtaların arasındakı fərq ondan ibarətdir ki, qəhvə rəng yumurtalar daha iri olur və qabığı daha sərt olur,tərkib fərqi yoxdur.

Yumurtanı yumaq məsləhətli deyil xüsusilə də soyuq su ilə, çünki su yumurta qabığındakı qoruyucu təbəqəyə zərər verir.
Etiketlər: yumurta, zərərli, deyil, yumurtalar, yumurtalarla, qabığı, tərkib, qəhvə, yumurtaların, ondan, ibarətdir, fərqi, arasındakı, yoxdur, qoruyucu, qabığındakı, təbəqəyə, zərər, verir, çünki
BİZİ İZLƏYİN