Tərkibi:1 kilo toyuq filesi
1 kilo göbələk
2 baş soğan
0,5 lt. qaymaq
2 x.q. un
300 qr. holland pendiri
100 qr. kərə yağı
duz
istiot
Hazırlanması:1.Toyuq lap xırda xırda doğranılır.
Yağsız tefal tavada 5-8 dəqiqə yüksək atəşdə qızardılır. Qoyuruq qırağa.
2.Xəmin tavaya biraz bitki yağı əlavə edin. Xırda doğranmış soğanı əlavə edin və rəngi dəyişənə kimi qızardın. 3.Göbələyi lap xırda toyuq kimi doğrayın. Soğanın üstünə əlavə edin və göbələyin suyu çəkilənə kimi qovurun. Toyuğu qeri tavaya qaytarın.
4.Başka tavada kərə yağını əridin, üstünə un səpin və yaxşı qarışdırın. Toplar qalamamalıdır.
Qaymağı əlavə edin. Qarışdırın.
5.Qaymaqlı qarışımı göbələkli qarışıma tökün və 5 dəqiqə bir yerdə bişirin.
6.Qablara yığıb üstünə rəndələnmiş pendir səpin.
Əəvvəlcədən isinmiş sobada 10 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, xırda, üstünə, bişirin, tavada, səpin, toyuq, tavaya, qovurun, qarışdırın, Toplar, əridin, Başka, qaytarın, yağını, qalamamalıdır, Toyuğu, yaxşı, Qaymaqlı