• Abdigör küftə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6 459

Tarix : 5-11-2020, 12:00

Bölmə : Quru yeməklər / Ət yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Bir kq dana əti,
2 ədəd yumurta,
1 ədəd soğan,
2 şorba qaşığı istiot,
2 çay qaşığı qırmızı toz bibər,
Sümük bilyonu,
500 qram kərə yağı,
1 kq düyü,
duz

Hazırlanması:
Əti taxta toxmaqla mərmər üzərində 25 dəqiqə yaxşıca döyərək yağlarını təmizləyin.
Ətə 2 şirniyyat qaşığı duz əlavə edin və 25 dəqiqə daha döyün.
Döymə işi bitdikdən sonra qiymə halında olan ətə incə doğranmış soğan, istiot, toz bibər, yumurta və un əlavə edib yoğurun.
Diğər tərəfdə qazanın yarısından su qoyun.
2 şirniyyat qaşığı duz əlavə edin.
Qaynamağa yaxın suya sümük bulyonu(yaxud 1 paket toz bulyon) atın.
Küftəlik malzəmədən qoz böyüklüyündə parçalar ayırn və yumruiayaraq suya atın.
Qazanın qapağını qapadıb 20-25 dəqiqə bişirin.
Küftələr bişdikdən sonra, suyunu süzün.
Qazana 150 qram kərə yağı qoyun.
Yuyulmuş düyü , sümük bulyonu(yaxud da 1 paket bulyon), bir az su və 2 şirniyyat qaşığı duz əlavə edib bişməyə qoyun.
Düyü bişdikdən sonra süzüb dəmlənməyə qoyun.
Dəmlənən plovu servis tabağına hovuz şəklində yığın.
Küftələri kərə yağında qovurun.
Servis tabağına yığdığınız düyünün üzərinə küftələri yığın.
Diğər tərəfə isə daha əvvəlcədən hazırlanıb, qabığı soyulmuş və doğranaraq 50 qram kərə yağında sote edilmiş pomidor sosunu əlavə edin.
İsti- isti servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qaşığı, qoyun, sonra, şirniyyat, dəqiqə, servis, bibər, bişdikdən, yağında, yığın, Diğər, sümük, tabağına, istiot, bulyon, Abdigör, tarixi, paket, yaxud
BİZİ İZLƏYİN