• Saxsıda köbələkli levrek sarma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 150

Tarix : 16-05-2016, 21:00

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
4 levrek
1 pk. Mədəniyyət göbələyi
1 pk. Qayın göbələyi
3 pomidor
5 yaşıl istiot
Duz
İstiot
Biberiye
Duru yağ

Hazırlanması:
Göbələkləri dilim dilim doğrayırıq. Tavaya duru yağ qoyaraq göbələkləri qovururuq. Sonra bibərləri nazik nazik doğrayıb tavaya əlavə edirik. Pomidorları də doğrayaraq tavaya alırıq və qovurmaya davam edirik.Qovrulmuş tərəvəzlərin altını bağlayıb soyumağa qoyuruq.

Can əti edilmiş levrek-ləri dəzgaha düzürük. Üzərinə duz və istiot səpirik. Daxili xərci içlərinə bölüşdürürük. Rulon şəklində bükürük. Biberiye-lərin saplaq hissələrini qırırıq. Çeri pomidorlara biberiye sapını batırırıq. Sonra da balığın ortasına batırırıq.

Saxsıya balıqları düzürük. Aralarına pomidor sos tökürük. Üzərinə zeytun yağı gəzdiririk. Əvvəldən isidilmiş 240 dərəcəlik sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: Sonra, dilim, nazik, tavaya, batırırıq, edirik, Biberiye, levrek, pomidor, Üzərinə, göbələyi, istiot, düzürük, qırırıq, pomidorlara, içlərinə, hissələrini, saplaq, biberiye, Rulon
BİZİ İZLƏYİN