Tərkibi:500 q quzu əti
2 soğan
1,5 su stəkanı pörtmüş noxud
3 su stəkanı iri bulqur
2 xörək qaşığı kərə yağı
Zeytun yağı
Duz
Su
Hazırlanması:Quzu ətini quşbaşı doğrayırıq və qaynadırıq. Plov qazanına zeytun yağı tökürük. Bolqarı əlavə edib qovururuq. Pörtmüş noxudu əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Duzunu atırıq və isti suyunu veririk. Qapağını bağlayaraq zəif odda bişiririk.
Ayrı bir qazana doğranmiş soğanları qoyuruq. Kərə yağını da qoyub xırdalırıyıq. Pörtmüş quzu ətini əlavə edib qarışdırırıq. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Plov bişəndə boşqaba tökürük. Üzərinə xırdalanmiş soğanlı əti qoyaraq xidmət edirik.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edirik, tökürük, ətini, qoyuruq, Duzunu, Pörtmüş, stəkanı, yağını, doğranmiş, bağlayaraq, bişiririk, qazana, soğanları, xırdalırıyıq, xırdalanmiş, soğanlı, qoyaraq, xidmət, Üzərinə