Tərkibi:Qızıl balıq – 500 qram
Düyü – 300 qram
Nar – 2 ədəd
Bitki yağı – 100 qram
Kərə yağı – 100 qram
Sarıkök, duz, istiot zövqə görə.
Hazırlanması:Balıq yuyulur, tikələrə bölünüb üzərinə duz, istiot səpilərək bitki yağında qızardılır. Üzərinə nar dənələri əlavə edilib 2 dəqiqə sonra odun üzərindən götürülür. Düyü ənənəvi qaydada duzlu suda bişirilib süzülür. Qazanın dibinə düyüdən bir hissə tökülür, sarıkök səpilir, üzərindən nar-balıq qarışımı yığılır, düyünün qalan hissəsi ilə örtülüb 40 dəqiqə dəmə qoyulur.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, istiot, üzərindən, balıq, Qazanın, dibinə, düyüdən, süzülür, duzlu, qaydada, hissə, bişirilib, sarıkök, qalan, hissəsi, örtülüb, qoyulur, düyünün, yığılır, ənənəvi