Tərkibi:1 litr təzə süd,
1 xörək qaşığı qatıq
Hazırlanması:Südü 8-10 dəqiqə qaynadın. Sonra soyumasını gözləyin. Qatığın mayalanması üçün tələb olunan istilik 43-45 dərəcədir.
Bir neçə qaşıq südlə qatığı qarışdırın. Sonra bu qatıqlı südü mayalanacaq olan südə əlavə edin. Əgər süd qaymaq tutubsa qaymağı pozmadan ehtiyatla qarışdırın. Qazanın qapağını bağlayın, qalın dəsmalla hər tərəfini örtün. 4-5 saat qazanı tərpətməyin, dəsmalı açmayın.
Bundan sonra qazanın qapağını açın, bir saat gözlədin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qapağını, qarışdırın, Sonra, bağlayın, qalın, dəsmalla, qaymağı, Qazanın, pozmadan, tərəfini, ehtiyatla, örtün, sonra, qazanın, gözlədin, Bundan, açmayın, qazanı, tərpətməyin, dəsmalı