• Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 55 016

Tarix : 26-05-2014, 12:10

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 bağlama hazır şəkərli xəmir ( yaxud bu reseptdən istifadə edin)
3-4 fincan çiyələk (başqa giləmeyvə ilə də əvəzləyə bilərsiniz)
1/2 st. şəkər tozu
1/2 st. su
3 x.q. qarğıdalı nişastası
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:
Xəmiri iki yerə bölüb yayın, birini içinə perqament qoyulmuş siniyə döşəyin.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

İkincidən isə çoxlu ürəklər kəsin.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

İç: çiyələkləri ölçüsünə görə iki və ya dörd yerə bölün, şəkər tozuyla qarışdırın. Nişastanı suyla qarışdırıb ocağın üstünə qoyun, çiyələyi əlavə edin, qaynayıb qatılaşandan sonra götürüb soyudun, formadakı xəmirin üstünə tökün.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Kənarlardan başlayaraq xəmir ürəkləri yanaşı, növbəti sıralarda isə üst-üstə düzün.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Ortasında deşik saxlayın.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT

Üzərinə yumurta sarısı çəkib şəkər tozu səpin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Üzəri qızılı rəng almalıdır.
Çiyələkli ürək resepti - FOTO RESEPT


Belə dadlı hazırlanmış yeməkdən sonra çoxlu çirkli yuyulmalı qab qalacaq. Narahat olmayın, Fairy ilə ən yağlı qabların öhtəsindən belə rahatlıqla gələ biləcəksiniz. – Dadlı.az tövsiyə edir!

http://keyfiyyetserfelidir.az/#promo2

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, xəmir, sarısı, üstünə, yanaşı, xəmirin, tökün, başlayaraq, formadakı, ürəkləri, Kənarlardan, götürüb, çiyələyi, qoyun, ocağın, əlavə, qaynayıb, növbəti, sonra, qatılaşandan
BİZİ İZLƏYİN