Tərkibi:
Xəmir:100-120 q un
1 yumurta
50 q şəkər tozu
50 q yumşaldılmış kərə yağı
Krem:200 q kəsmik
1 yumurta
1,5 x.q. xama
1,5 x.q. şəkər tozu
1 x.q. qarğıdalı nişastası
1 ç.q. q vanilli şəkər
ərik (təzə, yaxud konservləşdirilmiş; başqa meyvə də istifadə etmək olar)
Hazırlanması:Yağı şəkər tozu ilə ağarıncayadək çalın, yumurta əlavə edib yenə çalın, ələnmiş un əlavə edib əlüstü xəmir yoğurun, qida plyonkasına büküb soyuducuda 1 saat saxlayın.
Kəsmiyi ələkdən keçirin, mikserin aşağı sürətində şəkər tozu, vanilli şəkər, yumurta, xama və nişasta ilə çalın.
Sobanı 180-200 dərəcə qızdırın. Kənarları açılan 19 sm diametrli formanı kərə yağı ilə yağlayın.
Xəmiri yayın, formanın içinə döşəyin, kənarlarını qaldırın. Üzərinə krem qoyun, əriyi düzün.
30-40 dəqiqə, piroqun üzəri bərkiyənədək bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, çalın, əlavə, vanilli, yayın, Xəmiri, formanın, içinə, nişasta, yağlayın, formanı, Kənarları, qızdırın, Sobanı, diametrli, dərəcə, kənarlarını, üzəri