Tərkibi:1 kg çiy burma kadayıf
600 qr marqarin
1 kg qızardılmış fıstıq içi
1 xörək qaşığı bəhməz
Şərbət üçün:6 su stəkanı su
3 kq şəkər
Hazırlanması:Şəkəri və suyu bir qazanda qarışdırın.
Şərbət alınana qədər qaynadın.
Kadayıf üçün 100 qr əridilmiş marqarini və 1 xörək qaşığı bəhməzi qarışdırın.
Boşqabın dibinə sürtün.
Çiy burma kadayıfı düz bir zəmində açın.
Ortasına fıstıq səpin.
Sonra bir ucundan tutun buraraq sarın.
Nimçəyə yerləşdirin.
Üzərinə qalan əridilmiş marqarini sürün.
Artıq yağı nimçəni əyərək tökün.
Burma kadayıfı əvvəldən 180 dərəcədə isidilmiş sobada 15 dəq. bişirin.
Eyni nimçədə tərs üz edərək 10 dəq. daha digər üzünü bişirin.
İsti şərbəti üzərinə tökün və şərbətini çəkdikdən sonra süfrəyə təqdim edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, Şərbət, tökün, qarışdırın, kadayıfı, xörək, marqarini, burma, fıstıq, əridilmiş, bişirin, isidilmiş, əvvəldən, dərəcədə, nimçəni, qalan, Üzərinə, sürün, Artıq, əyərək