Tərkibi:3 st. un
1 yumurta
1 armudu st. qatıq
0,5 armudu st. bitki yağı
0,5 armudu st. su
1 ç.q. duz
1 ç.q. qabartma tozu
yaymaq üçün:
nişasta
şərbət:
2.5 st. şəkər tozu
3.5 st su
0,5 limonun şirəsi
iç:
1 st. iri doğranmış qoz
2-3 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. darçın
qızartmaq üçün:
bitki yağı
üzərinə:
iri çəkilmiş qoz ləpəsi
Hazırlanması:Xəmir üçün lazım olan ərzağı dərin qabda yoğurun. Üzərinə dəsmal çəkib 30 dəqiqə saxlayın.
Şərbət hazırlayın: Şəkər tozu ilə suyu qaynadın, limon şirəsini əlavə edib ocaqdan götürün.
İç: qoz, şəkər tozu və darçını qarışdırın.
Xəmiri 6 bərabər yerə bölün. Nişastanın köməyilə çox nazik yayın. Yaydığınız xəmiri ortadan iki bölün. Bir kənarını 10 sm qədər içəri qatlayın. Qatladığınız yerə bir-birindən 5 sm aralı olmaqla iç qoyun. Yuxanın sərbəst hissəsini üzərinə qatlayın. Aradakı iç olmayan yerlərdən əlinizlə basıb yapışdırın. Həmin yerlərdən bıçaqla kəsib bir-birindən ayırın.
Xəmirlə iç bitənə qədər prosesi təkrarlayın. Bitki yağını hündür qazanda qızdırıb hazırladığınız xəmirləri qızardın. Qızaran kimi də şərbətə salıb bir neçə dəqiqə saxlayın, çıxarıb boşqaba düzün.
Süfrəyə ilıq verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: armudu, şəkər, qədər, bölün, üzərinə, saxlayın, birindən, bitki, dəqiqə, qatlayın, yerlərdən, əlinizlə, basıb, bıçaqla, kəsib, olmayan, Həmin, yapışdırın, Yuxanın, aaralı