• Qarpız tortu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 013

Tarix : 1-12-2016, 17:00

Bölmə : Tort reseptləri / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 ədəd orta boy qarpız
1 su stəkanı böyürtkən
1 / 2 su stəkanı çernika
1 su stəkanı badam içi

Kremi üçün:
2 paket toz krem şanti
3 çay stəkanı soyuq süd

Qeyd:
Kremin daha qısa müddətdə qatı hala gəlməsi üçün kiçik bir paket krem sərtləşdirici istifadə edə bilərsiniz .İti bir bıçaq köməyiylə qarpız qabıqlarının qalın qisimlərini , kiçik bir bıçaq köməyi ilə də qalan ağ qisimlərini almağa diqqət edin. Kremin donması əhəmiyyətlidir! Son şəklini verdiyiniz qarpız tortu , soyuducuda və ya dondurucuda dondurduqdan sonra xidmət etməyi unutmayın.

Hazırlanması:
Bol suda yuduğunuz qarpızı, alt və üst qisimindən kəsin. Kub halını alan qarpıza rahatca şəkil verə biləcəyiniz bir zəminə dik olaraq oturdun.
Qarpız qabığına sapladığınız iti bıçağı, aşağı doğru hərəkət etdirib qarpız qabıqlarını bu şəkildə soyun.
Kiçik bir bıçaq köməyiylə qalan ağ qisimləri alıb son toxunuşları edin.
Qabıqları tamamilə soyulmuş qarpızdan ibarət tort bazası hazırdır . İki mərtəbəli tortlar hazırlamaq üçün onu bölə bilərsiniz , qalıb köməyi ilə şəkil verə bilər ya da bütün olaraq istifadə edə bilərsiniz.

Tortun kremi üçün; toz krem şantini soyuq süd əlavə edib mikserlə çırpın. Şantiyi dondurucuda gözlədin.
Servis qabına aldığınız qarpızın çox suyunu kağız dəsmal köməyiylə alın .
Dondurucuda çıxardığınız kremayla qarpızın üzərini örtün. Yan qisimlərini düz bıçaq ilə düzəldin . Qarpızın görünməməsinə diqqət edin.
Tortun üzərini qaragilə və moruq dənələriylə bəzəyin. Yan qisimlərini badam qırıqları ilə örtün.
Soyuducuda 6-8 saat qədər soğutduğunuz qarpız tortunu dilimlədikdən sonra sevdiklərinizlə paylaşın .

Nuş olsun!
Etiketlər: qarpız, bıçaq, stəkanı, qisimlərini, bilərsiniz, köməyiylə, qalan, diqqət, köməyi, üzərini, olaraq, Tortun, şəkil, qarpızın, sonra, örtün, dondurucuda, paket, Kremin, istifadə
BİZİ İZLƏYİN