Tərkibi: 200 q ispanaq
960 q un
15 q quru aktiv maya
1,5 ç.q. dəniz duzu
60 ml bitki yağı
0,5 qırmızı şirin bibər (paprika)
1 ç.q. üqüdülmüş paprika
350 q muskat boranısı (butternut)
5 q xaş-xaş
5 q küncüt
0.5 ç.q. zirə
Hazırlanması:Yaşıl çörək üçün ispanağı blenderdə 100 ml su və bir qədər yağla çəkin, sonra bu püreni un, maya və 0.5 ç.q. duzla qarışdırın. Xəmir yoğurub isti yerdə 1 saat saxlayın.
Qırmızı çörək üçün una maya, 0.5 ç.q. duz, üyüdülmüş paprika, qabığı soyulub 120 ml su ilə bişirilmiş qırmızı bibər qatıb xəmir yoğurun. İsti yerdə 1 saat saxlayın.
Sarı çörək üçün 50-70 ml su ilə bişirilmiş boranıdan hazırlanan püre ilə un, maya və 0.5 ç.q. duzu qarışdırıb xəmir yoğurun. İsti yerdə 1 saat saxlayın.
Müxtəlif rəngli xəmirlərdən eyni miqdarda götürün.
Un səpilmiş masada xəmirlərdən eyni ölçüdə qalın jqutlar düzəldin.
Bunların yuxarı hissəsini birləşdirib hörün. Uclarını da birləşdirin.
Üzərinə dəsmal çəkib isti yerdə 20-30 dəqiqə saxlayın. Üzərinə su çəkin, hər çörəyin üstünə uyğun ədviyyat səpin.
220 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.
Şəbəkənin üzərində soyudub süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: yerdə, saxlayın, çörək, paprika, dəqiqə, Üzərinə, bişirilmiş, xəmirlərdən, yoğurun, xəmir, çəkin, bibər, qırmızı, Bunların, soyudub, yuxarı, hissəsini, birləşdirib, düzəldin, süfrəyə