• Moruğun faydaları

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1274

Tarix : 6.03.2018, 14:00

Bölmə : Faydalı bitkilər




Moruğun meyvələrində bir sıra müalicə əhəmiyyətli maddələr vardır.

Bunlardan: alma və limon turşularını, C vitaminini, karotini, az miqdarda B1 vitamini, həmçinin çoxlu miqdarda qlükoza, fruktoza, saxaroza şəkərlərini göstərə bilərik.

Bunlardan başqa meyvələrində 0,3 % aşı maddəsi, diqlükoza sianidin adlanan flavonoid də müəyyən edilmişdir.

Təbabətdə qurudulmuş moruq meyvəsindən çay kimi dəmləyib, soyuqdəymə zamanı tərlədici və temperaturu azaldıcı dərman kimi geniş istifadə edilir. O, həmçinin ödqovucu və sidikqovucu təsirə də malikdir.

Təzə dərilmiş moruq meyvələrindən hazırlanmış mürəbbə və şərbət böyrək xəstəliyinin və soyuqdəymənin ən yaxşı dərmanıdır.
Etiketlər: Bunlardan, miqdarda, həmçinin, moruq, meyvələrində, geniş, edilir, istifadə, dərman, temperaturu, dəmləyib, meyvəsindən, soyuqdəymə, zamanı, ödqovucu, tərlədici, azaldıcı, dərilmiş, xəstəliyinin, böyrək
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN