- Yeməklər bişirilərkən qidan dəyəri artırılmalıdır.
- Çox şirniyyat qəbulu ana yeməklərin qəbulunun azalmasına və iştahın kəsilməsinə səbəbdir.
- Şirniyyatların iştahı azaltmayacaq məqbul miqdarda qəbul edilməlidir.
- Yeməklərdə bəzi paylarda salat yerinə dənəli meyvə kompotları istifadə edilməlidir.
- Yeməkləri bişirərkən hipertəzyiqi olmayan insanlar rahatlıqla istifadə edə bilərlər.
- Ədviyyatlar və bəzi souslar souslu yeməklər iştah açar.
- Su qəbulu belə yeməkdən 45 dəqiqə sonraya buraxılmalıdır.
- Yeməklə birlikdə içilən içkilər sürətli doyuma səbəb olar.
- Xüsusilə fındıq, badam, qoz, tost, süd, keks, təzə və quru meyvələr, ayran kimi qidalar alınmalıdır.
- Ara paylarda kalori dəyəri və zülal dəyəri yüksək qidalar seçilməlidir.
- Nizamlı qidalanma və keyfiyyətli qidalanma olmazsa kilo alışı reallaşmaz.
- Kilo almaq istəyənlər qətiliklə pay atlamamalıdır.
- "Günün ən əhəmiyyətli payı olan səhər yeməyi şübhəsiz yeyilməlidir və erkən saatda yeyilməsi kilo alışında çox əhəmiyyətlidir.
- Şorbalara qıyma, buğda, düyü, kartof isifadə edilə bilər."
Etiketlər: dəyəri, edilməlidir, qidalar, qidalanma, paylarda, qəbulu, istifadə, Nizamlı, seçilməlidir, reallaşmaz, keyfiyyətli, olmazsa, alışı, yüksək, kalori, fındıq, Xüsusilə, səbəb, doyuma, badamdan