• Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 78

Tarix : 14.04.2019, 14:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları




Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.

Alimlərin fikrinə görə, şokoladın müntəzəm olaraq az miqdarda istehlakı ürək xəstəliklərinin riskini 23% (!) azaldır.

Alimlər bunu sokoladda olan flavonoidlərlə əlaqələndirirlər. Bu bioloji aktiv maddələr damarları möhkəmləndirir, onların elastikliyini artırır, arterial təzyiqi və ürək ritmini tənzimləyir.

Araşdırma zamanı 500 min insanın qidalanma haqqında məlumatları analiz olunub.

Lakin alimlər xəbərdarlıq edir ki, yalnız keyfiyyətli acı şokolad ürək və damarlara müsbət təsir edir. Ağ, südlü və s. şokolad növləri tərkibində olan çoxlu yağ və şəkərə görə ürək və damarlar üçün əksinə ziyanlıdır.

Həmçinin mütəxəssislər şokoladı az miqdarda yeməyi (1 ay ərzində 3 "plitka"dan çox olmayaraq) tövsiyə edirlər.
loading...

Etiketlər: təsir, miqdarda, şokolad, istehlakı, müsbət, keyfiyyətli, yalnız, insanın, zamanı, südlü, damarlara, xəbərdarlıq, alimlər, analiz, haqqında, olunub, növləri, Lakin, qidalanma, məlumatları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN