• Güvəç noxud resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 885

Tarix : 20-06-2016, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 səkan noxud
2 şorba qaşığı zeytun yağı
2 doğranmış baş soğan
2 iri badımcan
3 qırmızı bibər
2 iri kartof
2 diş sarımsaq
yenibahar
duz, istiot
2 çay qaşığı zeytun əzməsi
2 çay qaşığı tomat

Hazırlanması:
Noxudları axşamdan isladın.
Süzüb 10 dəqiqə bişirin və təkrar süzün.
Badımcanları dilimləyib duzlayın.
Yuyub qurulayın.
Doğranmış soğanı zeytun yağında qovurun.
Badımcan, bibər və pomidorları qızardın. Noxud və tərəvəzləri qat-qat düzün.
Sarımsaq, pul bibər və yenibahar əlavə edin.
Zeytun əzməsi, tomatı və 2 yemək qaşığı suyu qarışdırıb güvənçə əlavə edin.
Su əlavə edib qapağını bağlayın. 190 dərəcə sobada 1.5 saat bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, zeytun, bibər, əzməsi, bişirin, yenibahar, Badımcan, pomidorları, qızardın, Noxud, olsun, qovurun, qurulayın, Doğranmış, soğanı, yağında, tərəvəzləri, düzün, bağlayın
BİZİ İZLƏYİN