• Çərəz peçenyesi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 092

Tarix : 24-04-2021, 18:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Peçenye reseptləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Otaq temperaturunda 200 qram orqanik yağ
2 qaşıq toz şəkər
3 stəkan un (1 stəkan qovrulacaq)
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
100 qram qovrulmmuş badam

Hazırlanması:
Otaq temperaturundakı yağı və şəkər tozunu yaxşıca qarışdırın.
Badam xaricində digər quru maddələri əlavə edərək bir xəmir yoğurun.
Badamı da böyük bir bıçaqla doğrayıb xəmirə əlavə edin.
Xəmiri təmiz bir masaya köçürün və təxminən 3-4 sm olacaq şəkildə açın.
Bir stəkan su ilə yarım ay şəklini verin və üzərinə yağlı kağız sərdiyim bir soba tavasına qoyun.
Sobada 170-180 ° -də nəzarətli bir şəkildə azca qırmızı olana qədər bişirin.
Azca soyuduqdan sonra bolca şəkər tozuna batırın və servis boşqabına köçürün.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN