• Eskimo dondurma resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 823

Tarix : 9.03.2018, 21:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Dondurmalar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Süd (3,2 %) – 300 ml.
Quru süd – 35 qr.
Qaymaq (35 %) – 250 qr.
Şəkər tozu – 90 qr.
Qarğıdalı nişastası – 10 qr.
Vanilin – 1 paket

Qlazur üçün:
Şokolad – 200 qr.
Kərə yağı – 200 qr.

Hazırlanması:
Bir qazançaya şəkər tozu, vanilin, quru süd və 250 ml. süd tökülür, qarışdırılır. Ayrı bir stəkanda isə 50 ml. südlə nişastanı qarışdırın. Qazançadakı südlü qarışığı odun üzərinə qoyun, qaynayan kimi stəkandakı südlü nişastanı tökün və qatılaşana kimi qarışdırın. Alınan kütləni süzgəcdən keçirin və ağzını bağlayıb, soyuducuya qoyun.
Qaymağı soyuducudan çıxarıb yumşalana kimi mikserdə çalın. Sonra südlü qarışıqla qarışdırın. Alınan kütləni dərhal dondurma formalarına doldurun, taxta çubuqlar batırın və buzlamaya qoyun.
Eskimo, əlbəttə ki, qlazursuz olmaz, dondurmalar buzlamada ikən qlazuru hazırlayaq. 200 qr. şokoladla 200 qr. kərə yağını əridib, qlazur hazır edirik. Formalardakı dondurmanı səliqə ilə çıxarıb, isti qlazurun içinə batırırıq və tez də çıxarıb, kağız salınmış boşqaba düzüb yenidən buzlamaya qoyuruq.

Nuş olsun!

Etiketlər: qoyun, çıxarıb, qarışdırın, südlü, nişastanı, buzlamaya, kütləni, Alınan, qlazuru, qlazursuz, olmaz, buzlamada, dondurmalar, əlbəttə, Eskimo, doldurun, formalarına, dondurma, taxta, olsun
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica