Tərkibi:2 st. tort üçün un
2 ç.q. qabartma tozu
0,5 ç.q. duz
4 iri yumurta
2 x.q. şəkər tozu
0,5 ç.q. vanil
55 q kərə yağı
2 st. süd
4-6 əd. təzə çiyələk
2 ç.q. xaş-xaş
Hazırlanması:Vafli aparatını qızdırın.
Un, duz və qabartma tozunu birlikdə ələyin. Bir kənara qoyun.
Yumurtanın ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısını taxta qaşığın vasitəsilə şəkər tozuyla çalın. Vanil, kərə yağı, süd əlavə edin, qarışdırın. Un əlavə edib yüngülcə qarışdırın. Yumurta ağını mikserlə çalın. Digər qarışığa əlavə edib taxta qaşıqla səliqə ilə qarışdırın. Xaş-xaş əlavə edin, qarışdırın.
Çiyələyi xəmirə əlavə edib qarışdırın.
Xəmiri qızdırılıb yağlanmış vafli aparatına boşaldın. Qapağını örtüb 3 dəqiqə, yaxud qızılı rəng alanadək bişirin.
Süfrəyə çiyələk mürəbbəsi və ya şərbətlə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, əlavə, Yumurta, taxta, çalın, ağını, qabartma, şəkər, çiyələk, olsun, yağlanmış, vafli, aparatına, qızdırılıb, Xəmiri, qaşıqla, səliqə, Çiyələyi, xəmirə, boşaldın