• Qozlu samsa resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7 301

Tarix : 25-07-2019, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Şərbətli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
125 qram marqarin,
Yarım su stəkanı süd və duru yağ,
1 yumurta,
1 paket qabartma tozu,
Yarım çay stəkanı sirkə,
Bir tutam duz,
Aldığı qədər un,

Xəmirləri açmaq üçün:
Nişasta

İçi üçün:
300 q qoz,

Üzəri üçün:
100 qram marqarin,
100 qram kərə yağı,

Şərbəti üçün:
7 stəkan toz şəkər,
6 stəkan su,
Yarım limonun suyu

Hazırlanması:
Dərin bir qaba əridilmiş marqarin, süd, duru yağ, yumurta, qabartma tozu, sirkə və duzu qoyun.
Qulaq məməsi yumuşaqlığında bir xəmir əldə edənə qədər un əlavə edib bütün ərzaqları yoğurun.
Hazırladığınız xəmirdən 60 ədəd qoz böyüklüyündə kündə qoparın .
Kündələri 3 yerə ayırın .
İlk qrupdakı 20ədəd xəmirin hər birini, üzərinə nişasta səpərək çay tabağı böyüklüyündə açın.
Xəmirləri üst üstə qoyun və tək bir xəmir olacaq şəkildə təkrar açın.
Qalan iki kündə grupuna da eynı işləmi uygulayın və toplam 3 ədəd yuxa əldə edin.
1 ədəd yuxanın kənarına döyülmüş qozdan qoyun və 3 dəfə öz ətrafında yuvarlayıp, rulonlar hazırlayın.
Bitdyi yerdən bıçaqla kəsin və təkrar yuxanın uç hissəsinə qopz qoyub eyni işləmi təkrarlayın.
Yuxa bitənə qədər bu işləmi davam etdirin.
Yağlanmış fırın sinisinə yerleəşdirin və 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Ertəsi gün üzərinə əridilmiş marqarin və kərə yağı qarışımını gəzdirin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında üzərləri qızarana qədər bişirin.
Şərbəti üçün toz şəkər və suyu bir qazanda qaynadın.
Limon suyunu əlavə edib 1 daşım daha qaynadın və ilınması üçün bir kənara alın.
Bişən şirniyyatı fırından çıxardın və isti halda üzərinə ilıq şərbəti gəzdirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, marqarin, qoyun, işləmi, üzərinə, Yarım, xəmir, yuxanın, əlavə, kündə, gəzdirin, böyüklüyündə, təkrar, şəkər, qaynadın, əridilmiş, stəkan, qabartma, yumurta, stəkanı
BİZİ İZLƏYİN