• Kök şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 662

Tarix : 23-05-2017, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Kök – 500 qr.
Baş soğan – 1 ədəd
Zeytun yağı – 4 x.q.
Su və ya toyuq bulyonu – 1 lt.
Yarım limon suyu
Holland pendiri – 50 qr.
Qurudulmuş çörək – 50 qr.
Keşniş – ¼ hissə
Duz, istiot – zövqə görə

Hazırlanması:
Soğan, qabığı soyulmuş kök xırda doğranıb zeytun yağında qovrulur. Qovrulan ərzaqlara su, limon suyu, keşniş, duz və istiot əlavə olunur, kök yumşaqlaşana qədər bişirilir. Şorba odun üstündən götürülüb blenderdən keçirilir. Hazır şorbanın üzərinə rəndələnmiş holland pendiri və qurudulmuş çörək əlavə olunur.

Nuş olsun!
Etiketlər: limon, pendiri, çörək, olunur, istiot, əlavə, üstündən, Şorba, qədər, keşniş, yumşaqlaşana, götürülüb, bişirilir, keçirilir, rəndələnmiş, holland, qurudulmuş, üzərinə, şorbanın, ərzaqlara
BİZİ İZLƏYİN