Tərkibi:Toyuqun tikələri
Baş soğan
Limon şirəsi
Duz, istiot
Hazırlanması:Toyuq kababı üçen mən adətən döş ətindən istifadə edirəm. Amma kabab üçün toyuqun hər bir hissəsindən istifadə etmək olar. Toyuqu kiçik tikələrə parçalamaq, həlqəli soğanı doğramaq. Toyuqu qazana qoyub, duz və istiot tökmək, soğan həlqələrini yığmaq və limon şirəsiylə yaxşı qarışdırmaq. 4-5 saatlıq qapağı bağlı qazanda soyuqda saxlamaq. Şişə keçirdib manqalda qızartmaq.
Əsas odur ki, toyuqu həddindən artıq bişirməmək, əks halda toyuq quru olacaq.
Nuş olsun!
Etiketlər: Toyuqu, istiot, istifadə, soğan, bağlı, soyuqda, qazanda, qapağı, qarışdırmaq, limon, yığmaq, şirəsiylə, yaxşı, saxlamaq, saatlıq, manqalda, halda, toyuq, olacaq, olsun