• Qayğanaq bişirmək üçün qışlıq konserv resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 266

Tarix : 6-09-2015, 10:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq pomidor,
yarım kq incə yaşıl bibər,

Hazırlanması:
Pomidorları yaxşıca yuyun və qabıqlarını soyaraq yeməklik bir qaba doğrayın.
Yaşıl bibəri də doğrayın.
Qabın içindəki 1 kq doğranmış pomidora
1 şirniyyat qaşığı duz əlavə edib qarışdırın.
Bankalara istədiyiniz qədər pomidor və bibər dolduraraq (üstdə 1 sm boşluq qalacak) qapağını möhkəm bağlayın.
Hazırlanan bankaları buxar qazanında 35 dəqiqə vam odda, buxar yeri açıq olmaqla kaynadın.
Qaynama zamanı qazandan səs gəlməyə başladığından sonra hesablanır.
Qazandan çıxardıqdan sonra qapaqları yerdə olmaqla çevirib düzün.
1 gün bu vəziyyətdə gözləyin.
Ertesi gün düzəltdiyinizdə qapaqlarından bir sızıntı olmamışdırsa qapaqları tutmuş deməkdir.

Nuş olsun!
Etiketlər: doğrayın, sonra, olmaqla, buxar, bibər, qapaqları, pomidor, kaynadın, Qaynama, zamanı, gəlməyə, qazandan, tutmuş, dəqiqə, Hazırlanan, bağlayın, bankaları, deməkdir, qazanında, başladığından
BİZİ İZLƏYİN