• Qat-qat çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 43446

Tarix : 26.05.2014, 12:23

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
300 q un
160 ml su
3/4 ç.q. quru maya
1 ç.q. duz
1 ç.q. şəkər tozu
3 x.q. zeytun yağı

Hazırlanması:
50 q un, 40 ml ilıq su və quru mayanı qarışdırıb barata qoyun.

Unun qalanına şəkər tozu, duz qarışdırın. Gəlmiş barata, su əlavə edib elastik xəmir yoğurun.

Xəmiri 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın.

Dördbucaqlı yayın. Azca yağ vurun. Xəmirin kənarlarını ortaya doğru üst-üstə qatlayın. Sonra alınan bu ensiz dördbucaqlının da uzun tərəflərindən (1/3 hissə olmaqla) üst-üstə qatlayın.

Bir daha nazik yayın. Zeytun yağını çəkin. Rulet kimi bükün.

Siniyə perqament döşəyin. Ruleti üstünə qoyun. Üzərinə yenə zeytun yağı çəkin. Üstünü örtüb 25 dəqiqə saxlayın.

200 dərəcə qızdırılmış sobada 25 dəqiqə bişirin.

Sonra şəbəkənin üstündə soyudun.

Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qoyun, saxlayın, yayın, çəkin, qatlayın, barata, Sonra, zeytun, şəkər, Siniyə, perqament, Ruleti, döşəyin, bükün, Rulet, nazik, Zeytun, yağını, Xəmir
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN