• Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22685

Tarix : 24.08.2014, 14:00

Bölmə : Toyuq yeməkləri, Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Rqaifi şərti olaraq blinçik adlandırırlar. Yəni napnazik blinçiklərdən hazırlanmış kökəyə bənzəyir. Rqaifin içinə ət və ya pendir, yaxud da şirin badamlı, ballı iç qoyurlar.

Tərkibi:
Xəmir:

500 q un
15 q yaş maya (yaxud 5 q quru)
1 ç.q. duz
250-300 ml isti su
50 q ərinmiş kərə yağı
50 ml zeyğun yağı

İç:
300 q toyuq qiyməsi
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsaq
2-3 ç.q. qırmızı istiot (paprika)
2 ç.q. zirə
2 ç.q. keşniş toxumu
1 balaca dəstə keşniş (yaxud cəfəri)
zeytun yağı
duz
istiot

Hazırlanması:
250 ml isti suyu dərin ləyənə tökün, içində mayanı əridin. Sonra duz tökün, unu ələyin. Yumşaq, ələ yapışmayan xəmir yoğurun. Xəmiri 16-20 yerə bölün, kündələyin. Üstünə dəsmal sərin, isti yerdə 30-40 dəqiqə saxlayın. Bu müddətdə içi hazırlayın.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Soğanı iri kubik doğrayın, sarımsağı xırdalayın. Zeytun yağında soğanı qovurun, sarımsağı, həvəngdəstədə əzilmiş ədviyyatı əlavə edin. Qiyməni əlavə edin, çəngəllə əzin, qarışdırın. 5-7 dəqiqə bişirin, duz, istiot vurun, xırda doğranmış göyərti səpin. Ocaqdan götürün, soyudun.

İçi 8-10 hissəyə bölün (kündələrin sayının yarısı qədər).
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Sobanı 200 dərəcəyədək qızdırın. Bir kasada bitki və kərə yağını qarışdırın. Kündənin birini əlinizə götürün. Həmin yağa tamamilə batırın.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Taxtanın üstünə qoyun, əlinizlə, barmaqlarınızla çox nazik blinçik halına gəlincə yastılayın. Üstü quruyarsa, barmaqlarınızı yağa batırın.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Blinçikin ortasına iç qoyun.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Əvvəlcə xəmirin sol, sonra sağ tərəfini qatlayın. Barmaqlarınızı yağa batırın, xəmiri yağlayın.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Sonra alt və üst tərəfləri, qatlarda qalan havanı çıxarmaq şərtilə üstə qatlayın. Əlinizlə kökənin üstünə azca basın. "Tikiş"i alt tərəfdə olmaqla çevirin. Bir kənara qoyun.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Daha bir kündəni yağa batırın, əlinizlə yastılayıb blinçik kimi yayın. Birinci içli blinçiki götürüb bu blinçikin ortasına qoyun ("tikiş" aşağı olmaqla). Birinci dəfədə olduğu kimi qatlayın: sol, sağ, alt, üst.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Birinci rqaif hazırdır.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Qalan kündələrdən də belə üsulla rqaiflər hazırlayın.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Hazır kökələri yağlanmış tavaya "tikişi" üzü aşağı olmaqla düzün. Yağın qalanını kökələrin üzərinə çəkin. 5-7 dəqiqə saxlayın. Sonra azca əlinizlə yastılayın. Sobada 35-40 dəqiqə, üstü qızaranadək bişirin.
Rqaif - qat-qat blinçiklər resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!


Etiketlər: batırın, dəqiqə, qoyun, olmaqla, əlinizlə, qatlayın, Sonra, yaxud, blinçik, istiot, Birinci, keşniş, aşağı, ortasına, tökün, bölün, saxlayın, hazırlayın, əlavə, sarımsağı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
melek5
dadli olar qeweng gorsenir

dadli gorneir bilinciki sevirem
30 avqust 2014 22:08
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN