• Balıq sousu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 659

Tarix : 11-07-2016, 12:00

Bölmə : Balıq yeməkləri / Souslar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
1 su stəkanı bitki yağı
1 yumurta sarısı
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı qırmızı toz bibər
1 çay qaşığı kəklikotu
1 çay qaşığı xardal
1 limon

Hazırlanması:
Ərzaqların hamısını bir qaba qoyun.
Üzərinə limonu sıxın.
Mikserlə və ya çəngəllə bu qarışığı yaxşıca çırpın.
Balıq sosunuz artıq hazırdır.
Balıq sousunu tavada və ya qızartmada bişirdiyiniz balığın üzərinə istədiyiniz miqdarda tökün.
Adığınız balığınızı əgər tavada bişirəcəksinizsə: təmizləyib yuduqdan sonra suyunu çəkməsi üçün iki qat kağız dəsmalın üzərinə sərin.
Üzərinə də eyni kağızdan qoyun və kağızın balığın suyunu çəkməsini gözləyin.
Daha sonra una bulayıb qızğın yağda qızardın.
Bu əməliyyat balığın daha ləzzətli olmasını və balıqdakı unun yağı yandırmamasını təmin edir.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, balığın, suyunu, qoyun, Balıq, Üzərinə, sonra, tavada, bibər, üzərinə, balığınızı, kağız, dəsmalın, Adığınız, çəkməsi, sərin, yuduqdan, bişirəcəksinizsə, təmizləyib, çəkməsini
BİZİ İZLƏYİN