• Duzda balıq resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 926

Tarix : 20-03-2016, 14:11

Bölmə : Quru yeməklər / Balıq yeməkləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 ədət böyük balıq,
3 su stəkanı qaya tuzu,
Yodlu duz istifadə etməyin!
3 ədət yumurta ağı,
2-3 – ədət dəfnə yarpağı,
Duz,
İstiot,

Hazırlanması:
Balığınızı yuyun.
Arasını açıb içinə bir az duz (çünki balığın çölündəki duz içərisinə keçmir), dəfnə yarpağı və istiot vurun.
Duzu bir qaba alıb yumurta ağı ilə qarışdırın.
Gərəkirsə bir az daha su əlavə edin.
Balığın üzərinə sürtülə biləcək bir qatılığa gətirin.
Ancaq çox sulu etməyin.
Balığın sığa biləcəyi böyüklükdə bir qabin içinə 2 qat folyo və ya yağlı kağız sərin.
Duzdan bir az folyonun üstünə yayın.
Balığın hər yerinə duz dəyməlidir.
Balığı bir neçə yerindən bağlayın.
Üzərinə də iki dənə dəfnə yarpağı qoyun.
Tuzu üzərinə çəkin.
Geri qalan duzla balığın hər tərəfini örtün.
Açıq bir yer qalmamalıdır.
Quyruğunu çox dərin olmamaq şərtiylə kəsə bilərsiniz.
Duz mümkün olduqca incə bir qat olmalıdır. 200 dərəcə qızdırılmış fırında ən azından 40-45 dəqiqə bişirin.
Fırından çıxartdığınız balığın kənar yerlərindən başlayarak çəkic yardımıyla ufaq- ufaq qırın.
Çox zərbə ilə vurmayın.
Çünki bəzı yerlər qəlıb halında çıxacaqdır. Balığı yavaşça düzün içindən alın.
Üst dərisini çıxardın və ətlərini didikləyərək servis tabağına alın.

Nuş olsun!
Etiketlər: yarpağı, balığın, Balığın, dəfnə, üzərinə, içinə, yumurta, Balığı, etməyin, Fırından, qızdırılmış, fırında, kənar, dəqiqə, çıxartdığınız, bişirin, dərəcə, azından, mümkün, Quyruğunu
BİZİ İZLƏYİN