• Tək başına qəhvəaltı: Tomatlı, zeytunlu çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 574

Tarix : 25-06-2019, 12:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Qəlyanaltılar / Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 su stəkanı ilıq süd,
1/2 su stəkanı əridilmiş kərə yağı,
1/2 su stəkanı duru yağ,
11 su stəkanı un,
2 yumurta,
1 paket yaş maya,
1 yemək k qaşığı toz şəkər,
1 şirniyyat qaşığı duz,

İçi üçün:
30 ədəd tumu çıxarılmış zeytun
3 yemək kaşığı tomat

Açmaq üçün:
1/2 su stəkanı duru yağ

Üzəri üçün:
1 yumurta sarısı

Diqqət:
Xəmiri yoğurduqdan sonra mayalanması üçün isti bir yerdə saxlamağı unutmayın.
Əldə ettiyiniz çörək olduqca böyük bir çörək olacaqdır.
İstəsəniz ərzaqları azaldaraq daha kiçik boylarda çörək əldə edə bilərsiniz.

Hazırlanması:
Ilıq südü bir yoğurma qabına alın və yaş mayanı tamamən əriyənə qədər südün içində qarışdırın.
Ardından kərə yağını və duru yağı və yumurtanı əlavə edin.
Duz və şəkəri də əlavə edib yaxşıca qarışdırın və sonra yavaş-yavaş unu əlavə edib yoğurun.
Qulaq məməsi b ərkliyində ələ yapışmayan bir xəmir əldə edin.
Hazırladığınız xəmiri ağzı qapalı qabda isti bir yerdə 30 dəqiqəyə yaxın mayalanmasını gözləyin.
Xəmir mayalandıqdan sonra duru yağı ovcunuza tökün və əllərinizlə basdıraraq xəmiri fırın kağızı sərilmiş bir fırın sinisinə yayın.
Xəmiri bütün sini boyunda yayın.
Əllərinizlə yayaraq açdığınız xəmirin içərisinə tomatı sürün və üzərinə çəyirdəkləri çıxardılmış zeytunları yayın.
Xəmirin bir ucundan başlayaraq rulon halına ghətirin.
Bu şəkildə daha 15 dəqiqə saxlayın.
Bundan sonra üstünə yumurta sarısını yaxın və əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında üstü qızarana qədər 20 dəqiqə bişirin.
İsti və ya soyuq halda servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, sonra, əlavə, yayın, çörək, yumurta, bilərsiniz, Xəmiri, dəqiqə, yerdə, fırın, qədər, qarışdırın, yavaş, qaşığı, yaxın, xəmiri, yemək, boyunda, bütün
BİZİ İZLƏYİN