Tərkibi:2 badımcan
3 pomidor
1 fincan çedar pendir
4 xörək qaşığı zeytun yağı
Duz
Qara istiot
Kəklikotu
Sarıkök
Sarımsaq tozu və ya 2 diş əzilmiş sarımsaq
Hazırlanması:Badımcanları soymadan, onları bir barmağın qalınlığında halqalara kəsdik. Tavaya qoyduq.
Bir qabda yağ, duz və ədviyyatları qarışdırın və bu sousu badımcanlar üzərinə fırçalayın.
Sonra üzük şəklində kəsdiyimiz pomidorları badımcan üzərində düzürük.
Sobada orta hesabla 30 dəqiqə 180 dərəcə bişiririk.Sonra sobadan çıxarıb badımcanın üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş çedar tökürük.
Yenidən sobaya qoyduq və əriyib açıq qəhvəyi olana qədər bişirdik.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, qoyduq, Sonra, çedar, badımcan, Sobada, hesabla, dəqiqə, dərəcə, düzürük, pomidorları, fırçalayın, şəklində, kəsdiyimiz, bişiririk, üzərində, badımcanın, olana, qəhvəyi, qədərdə