Tərkibi:1 ədət bütün toyuq,
2 su stəkanı plovluq bulgur,
1 şorba qaşığı kərə yağı, və ya marqarin ,
1 cay qaşığı pul bibər,
1 cay qaşığı istiot,
Duz,
Hazırlanması:Toyuğu təmiz yuyun.
Doğramadan böyük bir qazana qoyun.
Duzunu və üzərinə çıxana qədər su qoyun. Toyuğu dağıtmadan gözəlcə bişirin.
Toyuqlu bulğur plovunu hazırlama qaydası:
Bulğuru yuyun.
Orta boy firin sinisinə qoyun.
Üstünə kərə yağını tökün.
Toyuğu bulğurun tam ortasina yerləsdirin. Toyuğun suyundan 5 su stəkanı bulğurun üstünə tökün.
Pul bibər və istiotu da əlavə edib bulğuru bir az qarisdirin .
200 dərəcə qızdırılmış firinda bulgur suyunu çəkənə qədər bişirin,bulgur suyunu cektikten sonra qarışdırın .
Bir az daha firinda gözlədib servis edin(plovunuz firinda uzun surə qalacaqsa mütləq üstünü qapal tutun ki, plovunuz qurumasın).
Nuş olsun!
Etiketlər: firinda, bulgur, Toyuğu, qaşığı, qoyun, suyunu, qaydası, bişirin, tökün, bulğurun, bibər, qədər, yuyun, stəkanı, plovunuz, bulğuru, istiotu, qapal, üstünə, əlavə