• Aşurə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 377

Tarix : 27-04-2019, 12:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 stəkan buğda,
0,5 kiçik stəkan düyü,
1 stəkan noxud,
1 stəkan lobya,
200 qr quru ərik,
200 qr. kişmiş,
1 stəkan fındıq ləpəsi,
3 lt su,
2 stəkan süd,
4 stəkan şəkər tozu,
duz,
istiot,
0,5 kiçik stəkan mixək suyu (bir çay qaşığı mixəyi qaynadıb suyunu süzün),

Bəzək üçün:
25 qr fındıq,
25 qr quş üzümü,
100 qr qoz,
1 ədəd nar,
darçın,

Hazırlanması:
Noxud və lobyanı ayrı-ayrı bişirin.
Buğda yuyulduqdan sonra 10 dəqiqə qaynadılır.
Çıxan sarı su süzülür.
Bu süzmə işi iki dəfə təkrar edilir.
Süzdükdən sonra buğdanın üzərinə biraz da su əlavə edərək 50 dəqiqə qaynadılır.
Buğda, noxud, lobya, doğranmış ərik, kimiş və yuyulmuş düyü 15 dəqiqə birlikdə qaydadılır.
Sonra isti süd, şəkər, duz, istiot, fındıq, darçın suyu əlaə edilərək yenə 15 dəqiqə qaynadılır.
Aşurə bişərkən, 3 litr su istifadə edilməlidir.
Bişirmə vaxtı yanınızda mütləq qaynar su olsun.
Qaynatma işi bitdikdən sonra aşurəni qablara qoyun və üzərini nar, darçınla bəzəyin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, dəqiqə, fındıq, qaynadılır, sonra, istiot, şəkər, Buğda, darçın, noxud, kiçik, lobya, Aşurə, bişərkən, istifadə, edilərək, bəzəyin, yuyulmuş, kimiş, birlikdə
BİZİ İZLƏYİN