Tərkibi:tart və pay xəmiriiçlik üçün:balqabaq - 500 q
qatılaşdırılmış süd - 400 q
qarğıdalı nişastası - 1 x. q.
yumurta - 2 dənə
darçın - 1 ç.q.
zəncəfil və ya muskat - 1/2 ç.q.
Hazırlanması:Bu reseptə əsasən xəmiri hazırlayın.
Balqabağı kəsib 15 dəqiqə ərzində (və ya yumşaq olduğuna qədər) suda bişirin. Soyudun.
Soyuducuda qalandan sonra xəmiri formaya əsasən yayın, oxlova dolandırıb formaya köçürdün və onun içində xəmiri açın. Xəmirin kənarlarını formaya yapışdırın və artığını kəsin. İçliyin hazırlanması ərzinə dondurucuya qoyun.
Soyumuş balqabağı blenderdə əzin.
Qatılaşdırılmış südü, nişastanı, yumurtaları və ədviyyatı qatıb yenə də hər şeyi qarışdırın.
Ləyəni xəmirin üzərinə tökün. Əvvəl 180 dərəcədə 15 dəqiqə, sonra 150 dərəcədə 40-50 dəqiqə, və ya içlik bərkiyənə qədər bişirin. Soyuducuya bir gecəlik qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: xəmiri, formaya, dəqiqə, qədər, qoyun, əsasən, dərəcədə, bişirin, sonra, içlik, Soyumuş, blenderdə, balqabağı, dondurucuya, kəsin, İçliyin, hazırlanması, ərzinə, yumurtaları, tökün