• Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15069

Tarix : 14.08.2014, 06:00

Bölmə : Tort reseptləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Resepti göndərən : DADLI


Tərkibi:
Beze:

4 yumurtanın ağı
150 q şəkər tozu

Xəmir (1 korj):
150 q un
1 x.q. üyüdülmüş qəhvə
2 yumurta
2 yumurtanın sarısı
100 q şəkər tozu
0,5 ç.q. kərə yağı

(3 korj gərək olacaq, odur ki, ərzağın qədərini 3-ə vurun)

Krem:
2 x.q. qəhvə likörü (və ya 1 x.q. konyak + 1 x.q. şəkər tozu + 0,5 ç.q. üyüdülmüş qəhvənin qarışığı)
4 x.q. bal
1 x.q. zəncəfil tozu
300 q yumşaq qaymaqlı pendir

Şərbət:
100 ml + 2 x.q. qırmızı qarağat şirəsi
7 x.q. şəkər tozu

Beze:
Yumurtanın ağını sarısından ayırıb quru qaba yığın, 20-30 dəqiqə soyudun.

Hazırlanması:
Sonra çıxarıb çalın. İlk 2 dəqiqəni mikserin aşağı sürətində, köpük əmələ gəlincə çalın. Şəkər tozunun 1/3 hissəsini əlavə edin. Sonrakı iki dəqiqəni mikserin sürətini artırmaqla, şəkərin qalanını az-az əlavə etməklə, çalın. Son 2-3 dəqiqəni isə sürəti maksimuma qaldıraraq çalın.

Formanın dibinə perqament döşəyin. Yumurta qarışığını çay qaşığı ilə, yaxud kulinar torbasından çıxarmaqla aralı-aralı perqamentin üstünə düzün.

Sobanın qapağını 1/3 qədər açıq qoymaqla, 100-120 dərəcədə 60-80 dəqiqə bişirin.
Hazır bezeni soyudun.

Xəmir:
Unu və qəhvəni ələkdən keçirin. Yumurtaları və şəkər pudrasını qatı kütlə alınıncayadək çalın, qəhvəli-unlu qarışığa əlavə edib eynicinsli kütlə alınınca çalın.

Sobanı 190 dərəcə qızdırın. Kənarı açılan 20 sm diamertli formanı kərə yağı ilə yağlayın, xəmiri içinə qoyun. 30-35 dəqiqə bişirin. Hazır olanda üzərindən yüngülcə basanda yay kimi qalxmalıdır. Şəbəkənin üstünə qoyub soyudun.

Bu qayda ilə 3 korj hazırlayın.

Şərbət:
100 ml şirə və şəkər tozunu qarışdırıb ocağın üstünə qoyun, qaynara düşənədək qarışdırın, ocaqdan götürüb soyudun.

Hər korja 3-5 x.q. şərbət hopdurun.

Krem:
Qaymaqlı pendiri və balı eynicinsli kütlə halınadək çalın. Likör və yaxud konyak qarışığını, həmçinin zəncəfil tozunu əlavə edin.

Tortu yığın:
2-ci və 3-cü korjdan 16, 12 və 8 sm diametrli dairələr kəsin.

Hər korjun arasına 2-3 x.q. krem çəkin, üstünə beze düzün, üst korjun üstünə heç nə qoymayın.

Aradakı boşluqları kremlə doldurun.

Korjlardan qalan qırıqları ət maşınından keçirin, 1 x.q. krem və 2 x.q. şərbət (yaxud qarağat şirəsi) əlavə edib qarışdırın.

Alınan qarışığı tortun üzərinə və kənarlarına çəkin.

Üzərini beze ilə bəzəyin.

Nuş olsun!

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT

Şam ağacı tortu resepti - FOTO RESEPT


"Bu yeməyi bişirmək prosesi nəticəsi kimi – tam bir həzdir. Və qoy, sonda yığılacaq çirkli qabların sayı kədərləndirməsin, çünki Fairy ilə ən yağlı qabların belə öhtəsindən rahatlıqla gələ biləcəksiniz. – Dadlı.az tövsiyə edir!"

Etiketlər: çalın, şəkər, əlavə, üstünə, soyudun, dəqiqəni, dəqiqə, kütlə, şərbət, yaxud, şirəsi, yığın, çəkin, korjun, mikserin, eynicinsli, qarışdırın, aralı, qarağat, qarışığını
loading...
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica