Tərkibi:
2 tam xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı duru yağ
1 çay qaşığı kərə yağı
1/2 (yarım) çay stəkanı vermişel
1 tam xörək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı bibər pastası
6 stəkan su
1 bulyon, hansi olursa olsun
Duz, kəklikotu, nanə
1 böyük sarımsaq dişi
Hazırlanması:
Yağları qazana qoyun, orta istidə əridin, unu qoyun və qovurun.
Tomat pastasını qoyduq və bir-iki dəfə çevirdik, iki stəkan soyuq su qoyduq və unun əriməsinə icazə verdik.
Dörd stəkan qaynar su əlavə edirik və qaynadıldıqda bulyon, vermişelli, ədviyyat və duz atırıq və 6-7 dəqiqədən sonra sobamızı söndürürük.
Təzə sarımsağı doğrayırıq və istirahətdən sonra servis edirik.
Nuş olsun!