• Ərişdəli, qatıqlı şorba resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8 053

Tarix : 31-07-2019, 12:00

Bölmə : Sulu yeməklər / Şorbalar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 su stəkanı noxud,
5 stəkan su,
1 su stəkanı ət ya da toyuq suyu,
Duz,
1 su stəkanı kəpəkli ərişdə,
1 su stəkanı qatıq,
1 yemək qaşığı tam buğda unu,
2 şirniyyat qaşığı kərə yağı,
1 yemək qaşığı quru nanə,

Hazırlanması:
Noxudları bol suyla yuyub suyunu süzün.
Üzərinə su əlavə edib 1 gecə saxlayın.
Suyunu dəyişdirib yumuşalıncaya qədər bişirin.
Su və ət suyunu qaynamağa buraxın.
Duz və ərişdələri əlavə edərək yumuşalıncaya qədər bişirin.
Noxudları əlavə edib 15 dəqiqə daha bişirin.
Bir kasada qatığı və unu yaxşıca qarışdırın.
Şorbanın suyundan 1 çömçə qədər əlavə edərək çırpın və bunu şorbaya yavaş- yavaş əlavə edərək qarıştırın.
15 dəqiqə bişirin.
Ayrı bir tavada kərə yağını əridib nanə ilə qarışdırın və şorbaya əlavə edin.
İsti halda servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkanı, bişirin, edərək, qaşığı, qədər, dəqiqə, şorbaya, yumuşalıncaya, qarışdırın, suyunu, yavaş, Noxudları, yemək, Şorbanın, servis, qatığı, kasada, suyundan, yaxşıca
BİZİ İZLƏYİN