Tərkibi:1 l süd,
100 q göbələk,
1yemək qaşığı un,
2 yemək qaşığı zeytun yağı,
1 çay qaşığı əzilməmiş istiot,
1 çay qaşığı duz,
200 ml su
Hazırlaması:Qazanda 1 yemək qaşığı zeytun yağını qızdırın.
Ardından unu əlavə edib qovurun.
Unun iyi çəkiləndən sonra yavaşça südü və suyu əlavə edib, 8 – 10 dəqiqə qaynadın.
Süd qaynayana qədər göbələkləri yuyun. Yuyulmuş göbələklərin suyunu süzün.
Yuyulmuş göbələkləri kiçik –kiçik doğrayın.
Bir tavada 1 yemək qaşığı zeytun yağını qızdırın.
Qızdırmış olduğunuz yağın içinə doğradığınız göbələkləri əlavə edin.
Göbələkləri yağda 2 – 3 dəqiqə qovurun. Qovurduğunuz göbələkləri də qazana əlavə edin. Bir az qaynatdıqdan sonra istiot və duzunu da əlavə edin və 5 dəqiqə daha qaynadın.
İsti halda servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, əlavə, göbələkləri, dəqiqə, zeytun, yemək, qovurun, sonra, qaynadın, qızdırın, Yuyulmuş, istiot, yağını, içinə, doğradığınız, yağın, olduğunuz, tavada, Qızdırmış, Göbələkləri