• Keks qəlibində xaşxaşlı çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 521

Tarix : 9-06-2021, 18:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 yumurta
1 çay stəkanından 1 barmaq az yağ
1 stəkan su yaxud süd
1 çay qaşığı duz
2 çay qaşığı şəkər
1 paket hazır maya
3.5 stəkan un

Arası üçün:
1 fincan xaşxaş toxumu
1 çay fincanı yağ

Hazırlanması:
Kərə yağı, yumurta, süd, şəkər, duz və maya qarışdırıcı qaba alınır və qarışdırılır və un əlavə olunur ki, əlinizə azca yapışan yumşaq xəmir alın.
Yoğrulmuş xəmir unlu bir dəzgahın üstünə qoyulur 6 və ya 7 hissəyə bölünür və böyük bir xidmət plitəsinə qədər açılır, lakin yuvarlaq deyil, uzununa.
Xəmirlər arasında yağ ilə qarışdırılmış xaşxaş yayılır və üst-üstə yığılır.
Düzüldükdən sonra əllərimizlə üzərinə basaraq genişlənir.
Hazırlanmış xəmir geniş tərəfdən bükülür.Yumru şəklində yağlanmış bir tort qəlibinə qoyulur.
Üzərinə bir örtük qoyub mayalanmağa qoyulur.35 - 40 dəqiqə mayalanmış xəmiri əvvəlcədən qızdırılan 175 dərəcəlik bir sobada nar kimi qəhvəyi olana qədər bişiririk.
Bişmiş çörək tərs çevrilərək tövsiyə olaraq isti şəkildə verilir.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN