Tərkibi:300+50 q un
50 ml su
5 q maya
0,5 x.q. şəkər tozu
0,5 x.q. duz
2 orta boy qabaq
50 q parmezan
oreqano (yaxud kəklikotu)
Hazırlanması:Qabaqları yuyun, xırda doğrayıb blenderdən keçirin. Əgər çox sulu alınırsa, azca sıxın (ya da xəmirə qatanda ununu bir qədər artıq edin).
Unu ələyin, şəkər tozu, duz, maya, su, qabaq püresini qatıb yoğurun. Yoğuran zaman sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri, oreqano əlavə edin (parmezanı keçi pendiri ilə də əvəz edə bilərsiniz).
Kündə tutub çörək formasına salın. Formaya qoyun. Ortasını xaçşəkilli çərtin. Üzərinə dəsmal çəkib isti yerdə 1 saat saxlayın.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: pendiri, parmezan, oreqano, şəkər, qabaq, salın, Formaya, qoyun, formasına, Ortasını, Kündə, parmezanı, əlavə, bilərsiniz, xaçşəkilli, tutub, çörək, dəsmal, sobada, dəqiqə