• Xəmir işləri ilə bağlı məsləhətlər

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6905

Tarix : 20.09.2015, 15:00

Bölmə : Məsləhətlər


**Xəmiri acıtmaq istədikdə yaş və ya quru maya olmağından aslı olmayaraq həmişə şəkər tozundan istifadə edin. Şəkər tozu mayalanmanı tezləşdirir.

**Mayanı həmişə isti su və ya süd ilə hazırlayın.

**Qabartma tozu və soda istifadə edəcəksinizsə bunları una qarışdırıb istifadə edin.

**Mayalı xəmiri kiçik kündələr edərək istifadə edin. Kündələrə ayırdığınızda daha cox qabarır.

**Keks hazırladıqda içinə 3-4 yemək qaşığı su əlavə etsəniz keksiniz daha yumuşaq olar.

**Xəmir işlərində təzə yumurtadan istifadə edin. Yumurtanı qırdığınızda sarısı dağılırsa deməli yumurta köhnədi.

**Xəmirin mayalanması üçün mütləq isti şərait lazımdır. Əgər şərait yoxdursa,onda son çarə olaraq xəmirinizi 40 dərəcə isidilmiş sobada saxlaya bilərsiniz.

**Sobadan börəyinizi götürdükdə altı bişməyibsə problem yoxdu. Börəyləri dilimlərə ayırın və geniş teflon tavaya yerləşdirib 2-3 dəqiqə aşağı istilikdə qazda bişirin. Yenidən sobada bişirmək istəsəniz börəyiniz quruyar.

Etiketlər: istifadə, şərait, həmişə, sobada, börəyinizi, xəmirinizi, olaraq, Sobadan, dərəcə, bilərsiniz, isidilmiş, saxlaya, lazımdır, yumurta, deməli, dağılırsa, köhnədi, Xəmirin, götürdükdə, mütləq
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica