• İtalyan pizzası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5071

Tarix : 2.02.2018, 12:00

Bölmə : Pizza

Mətbəx : İtalyan mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
- ½ stəkan un
- 1 stəkan ilıq su
- 2 şorba qaşığı zeytun yağı
- 2 çay qaşığı quru maya
- 1 çay qaşığı duz

Pizza üçün:
- 250 qram doğranmış pomidor
- 150 qram mozzarella pendiri
- 2 diş sarımsaq
- 1 fıstıq
- 1 şorba qaşığı zeytun yağı
- 1 çay qaşığı kəklikotu (zövqə görə)
- İstiot
- Duz

Hazırlanması:
Unu bir qabın içərisinə qoyun, ortasına bir dəlik açaraq içərisinə yağıları, duzu və suyu tökün. Kənarlarından ortasına doğru əlinizlə yumşaq hərəkətlərlə qarışdırın. Elastik xəmir halına gələnə qədər əllə yoğurun. Xəmiri yoğurduqdan sonra üzərini təmiz bezlə örtün və isti yerdə 20 dəqiqə saxlayaraq mayalanmasını gözləyin. Xəmir mayalanarkən ayrı bir qabda sarımsaqları doğrayıb qızardın. İçərisinə pomidor, kəklikotu, duz istiot əlavə edib 10 dəqiqə bişirin.

Sonra qıcqırmış xəmiri açıb yağlı nimçəyə yerləşdirin. Mozzarella və pomidor sousunu üzərinə yayın. 220 dərəcəlik sobada 10 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, dəqiqə, pomidor, stəkan, ortasına, bişirin, içərisinə, kəklikotu, zeytun, şorba, qızardın, qabda, sarımsaqları, mayalanarkən, doğrayıb, bezlə, saxlayaraq, örtün, İçərisinə, mayalanmasını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN