• Kartof cips resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 45 827

Tarix : 1-06-2014, 16:04

Bölmə : Praktik reseptlər / Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 kq təzə kartof
1 kq duru yağ

Hazırlanması:
Kartofların qabıqlarını soyub robotda və ya rəndənin cips hissəsində rəndələyin. Su dolu dərin bir qabda 1 saat gözlədin. Sonrasında suyunu tökün və yenidən su doldurub 1 saat daha gözlədin. Bu əməliyyatı, 5 dəfə daha təkrarlayın. Bunun səbəbi, kartofun nişastasının tamamilə çıxmasıdır. Bu şəkildə kartoflar cəmi 5 saat suda qaldıqdan sonra, sudan çıxarıb, yaxşıca süzün. Yaxşıca isinmiş duru yağda qızıl sarısı rəngi alana qədər qızardın. Cipslərin bir az daha xırt-xırtlı olması üçün, cipslərinizi eyni yağda ikinci dəfə qızardın. Servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: yağda, qızardın, gözlədin, süzün, Yaxşıca, isinmiş, olsun, yaxşıca, çıxarıb, kartoflar, qaldıqdan, sonra, sudan, qızıl, sarısı, Cipslərin, xırtlı, olması, cipslərinizi, Servis
BİZİ İZLƏYİN