Tərkibi:1 baş soğan
2 x.q. kərə yağı
2 ədəd toyuğun döş əti
1 ədəd bolqar bibəri
150 q göy lobya
2 yerkökü
4 budaq göy soğan
duz
250 q kus-kus
2,5 st. su (250 q kus-kus üçün)
Hazırlanması:Soğanı təmizləyib xırda doğrayın, şəffaflaşanadək yağda qovurun. Kubik doğranmış toyuq ətini əlavə edib qızılı rəng alana qədər qızardın. Su əlavə edib hazır olanadək bişirin.
Suyu çəkiləndə kubik doğranmış yerkökü və bibər, həmçinin lobya əlavə edin. Duz vurub qarışdırın. Qapağını bağlayıb tərəvəzlər hazır olanadək bişirin.
Kus-kusu bunların üzərinə əlavə edin, su töküb qaynara düşənə qədər qarışdırın. İstəyə görə göy soğan əlavə edə bilərsiniz.
Qaynara düşəndən sonra ocağı söndürün, qazanın qapağını örtüb 3-5 dəqiqə dəmləyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, soğan, qədər, hazır, olanadək, qarışdırın, doğranmış, bişirin, lobya, yerkökü, düşənə, İstəyə, bilərsiniz, qaynara, üzərinə, Qapağını, bağlayıb, tərəvəzlər, bunların, töküb