Tərkibi:
100 qr suf balığının filesi
10 qr bitki yağı
200 ml inək südü
70 qr un
2 əd toyuq yumurtası
200 qr kartof püresi
30 ml ağ çaxır
5 qr şüyüd
zövqə görə duz
zövqə görə istiot
Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır.
2. Filenin dərisi soyulur.
3. Suf balığınıın filesi xırda hissələrə doğranıb boşqaba yığlılr.
4. Üzərinə xırda doğranmış göyərti səpilir.
5. Ağ çaxır əlavə edilir.
6. Bitki yağı əlavə edilir.
7. Duz, istiot əlavə edilib qarışdırılır.
8. Maye xəmirin hazırlanması üçün ilk olaraq yumurtanın ağları digər boşqaba tökülür (yumurtanın sarısı lazım olmayacaq).
9. Mikserlə ağlar çalınır.
10. Digər boşqabda unu duzla qarışdırıb süd əlavə edib maye xəmir halına gətiririk.
11. Alınmış məhlula yumurtanın ağları əlavə edilir və ehtiyyatla qarışdırılır.
12. Balığın hissələri maye xəmirə batırıb qızardılır.
13. Kartof püresini çalmaq, qənnadı torbasına qoymaq və bəzəkli şəkildə boşqaba əlavə etmək.
Məsləhət! Restoranın şef-aşpazı dadlı püre hazırlamaq üçün belə nisbətlər məsləhət görür: 200 qr kartof, 50 qr süd, 50 qr qaymaq, 10 qr kərə yağı və zövqə görə duz.
14. Süfrəyə verərkən yanında tartar sousu da vermək olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, boşqaba, yumurtanın, edilir, zövqə, kartof, qarışdırılır, xırda, istiot, çaxır, filesi, batırıb, duzla, qızardılır, boşqabda, çalmaq, püresini, qarışdırıb, Kartof