• Gürcü xəngəli resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10424

Tarix : 11.11.2015, 20:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Makaron yeməkləri, Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Gürcü mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Yağlı mal əti: 300 qram
Baş soğan: 50 qram
Qara çörək otu: 1 qram.
Buğda unu: 300 qram.
Su: 100 qram
Qara istiot: 1 qram
Qırmızı bibər: 1 qram
Duz: Lazımi miqdarda

Hazırlanması:
Əti kiçik dilimlərə bölün.
Sonra baş soğanı soyun və sonra bunu 4-5 hissəyə bölün.
Ətlə soğanı eyni qaba qoyun.
Sonra bunlara zövqə görə duz, istiot, qırmızı bibər, çörəkotu əlavə edin. Bunları tam qarışana qədər qarışdırın.
Bütün bunları ət maşınından keçirərək soğanlı, ədviyyatlı qiymə hazırlayın.
Çəkilmiş qiyməyə su əlavə edin ki. Bu, qiyməni yumşaldır.
İndi isv sıra gəldi xəmirin hazırlanmasına. Una duzlu su əlavə edib bərk xəmir yoğurun.
Yoğurduğunuz bərk xəmiri plastik torbaya qoyub 15-20 dəqiqiə dondurucuda saxlayın.
Sonra geniş bir qazana 5-7 litr su əlavə edin. Bu suya duz da əlavə edin. Qazanı güclü alovun üzərinə qoyun.
İndi isə soyuducudan xəmiri çıxardın. Kiçik kündələrə bölün. Təqribən 2 mm.qalınlığında yuxa hazırlayın.
Sonra bu yuxadan stəkanın köməyi ilə dairəvi formada kəsin. Yerdə qalan xəmiri yenidən yoğurub yenidən yayın, onları da stəkan vasitəsi ilə yumru halda doğrayın
Dairəvi xəmirləri nazik yayın. Nazik yayılmış bu yuxaların ortasına təxminən 40 qr. qiymə iç qoyub üst hissəsindən büzərək bükün.

Bükülmə prosesi çox vacibdir və aşağıdakı kimi həyata keçirilir:

Gürcü Xəngəli bükülməsi:

Xəngəlin bitişdirilməsi sonuncu büküşə kimi hər büküşü yuxarı darta-darta yapışdırmaqla əmələ gəlir. Yapışdırma bitdikdən sonra başlığı burub artıq hissəni qopardın.

Gürcü Xəngiəli bişirilməsi:
Bükülüb hazırlanmış gürcü xəngəli ehtiyatla, bir – bir, ancaq sürətlə qaynayan suya qoyulur.
Xəngəlləri suya salan kimi ehtiyatla taxta qaşıqla qarışdırın. Bu zaman gürcü xəngəli bir – birinə və qazanın dibinə yapışmır.
Təxminən 7 dəqiqə qaynadıqdan sonra xəngəllər bişir və suyun üzərinə çıxacaq.
Bişmiş gürcü xəngəli kəfgir vasitəsi ilə ehtiyatla çıxardılır. Bu zaman, ehtiyatlı olunmalıdır ki, bişmiş gürcü xəngəli dağılmasın.
Bişmə zamanı diqqət edilməlidir ki, çox bişməsin. Buzaman çox bişərsə, xəngəllər açılıb dağala bilər.
Xəngəl büfrəyə isti halda verilir.
Süfrədə gürcü xəngəli qara istiotla birlikdə yeyilir.
Gürcü xəngəli əllə yemək məsləhətdir.
Bu zaman, xəngəl ehtiyatla dişlənilir. Bu zaman xəngəlin suyu dağılmamalıdır. Bu su içilir.

Nuş olsun!

Etiketlər: xəngəli, gürcü, əlavə, Sonra, ehtiyatla, zaman, Gürcü, bölün, sonra, xəmiri, halda, qarışdırın, hazırlayın, qoyub, üzərinə, xəngəllər, qiymə, yenidən, yayın, vasitəsi
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica